Uniek dakkapel geplaatst in de Waterakkers te Heemskerk

De uitgevoerde werkzaamheden

De architecten Alberts en Van Huut hebben de woonwijk Waterakkers in Heemskerk geheel volgens hun eigen speciale, vrolijke manier ontworpen.

De zogenaamde organische stijl. Om dit typische karakter eer aan te doen, hebben wij een uniek dakkapel in onze eigen fabriek gemaakt. Waar we normaal gesproken natuurlijk kaarsrecht werken, was het met deze dakkapel de bedoeling om eens heel bewust scheef en schuin meelopend te bouwen, conform de originele stijl van de waterakkers. Ook leuk en uitdagend! Het prachtige koper dat in de daken is gebruikt, moest natuurlijk ook bij deze bijzondere dakkapel terugkeren.

De dakkapel hebben wij volledig in onze werkplaats in Heemskerk gemaakt, zodat deze in een dag geplaatst kon worden. De overlast voor de bewoners (en de buurt) was wederom minimaal, iets wat wij erg belangrijk vinden.

Ook hebben wij diverse afwerkingen aan de binnenzijde gedaan, zodat de bewoners snel van hun nieuw gecreëerde ruimte konden genieten!

Conclusie van het project.

Deze unieke dakkapel was voor ons team geen probleem. Dit mede door onze eerdere (verbouw)werkzaamheden in de wijk Waterakkers; wij kennen inmiddels het unieke karakter van de woningen. Hierdoor past de dakkapel moeiteloos in het straatbeeld en als het koper straks voorzien is van een mooie “verwering”, lijkt het alsof de dakkapel er altijd heeft gezeten!

Ook een dakkapel op maat?

Dan bespreken we graag de mogelijkheden. Maar ook voor andere bouwwerkzaamheden uit ons dienstenpakket staat ons team voor je klaar.

Laat van je horen!

Vakantiewoning gebouwd in het Heemskerkerduin

De uitgevoerde werkzaamheden

Voor een jarenlange trouwe klant uit het Heemskerkerduin mocht ons team aan de slag met een vakantiewoning om de hoek. Letterlijk, namelijk in het Heemskerkerduin! De klant bezit meerdere vakantiewoningen. Een oudere woning is vakkundig gesloopt om plaats te maken voor dit pronkstuk.

Alle wanden en het dak zijn in onze eigen werkplaats vervaardigd. Deze fase nam twee weken in beslag, waarna het plaatsen en de afwerking op locatie kon beginnen in het Heemskerkerduin. Deze tweede fase nam nog geen vier weken in beslag. Inclusief de complete afwerking binnen, was de totale doorlooptijd van dit project krap twee maanden!

Conclusie van het project.

Deze vakantiewoning was zeer snel geplaatst waardoor de klant gelijk kon genieten van een recordbrekende zomer! Dit is gelukt dankzij een goede voorbereiding, een strakke planning en door veel van de constructiewerkzaamheden op voorhand te verrichten in onze eigen fabriek. Voor dakkapellen was het op voorhand bouwen in eigen fabriek al een gangbare methode.

Deze methode is ook heel goed toe te passen bij een strandhuisje, waaraan je nog jarenlang plezier kunt beleven!

Ook een huisje op maat?

Dan bespreken we graag de mogelijkheden. Maar ook voor andere bouwwerkzaamheden uit ons dienstenpakket staat ons team voor je klaar.

Laat van je horen!

Erker uit eigen kozijnenfabriek, geplaatst in Bloemendaal

De uitgevoerde werkzaamheden

Voor een klant in Bloemendaal mochten wij onze tanden zetten in een specialistisch klusje; een erker produceren en plaatsen in een klassieke woning met typische stijlelementen die in ere gehouden dienden te worden. Het project doorliep vier fasen die wij allen in eigen beheer hebben uitgevoerd. Daar zijn we extra trots op natuurlijk!

Zo begonnen we het project met inmeten op locatie en het ontwerpen aan de tekentafel. De erker diende niet alleen functioneel te kloppen, hij moest identiek zijn aan de oude erker. Na akkoord op het ontwerp konden de mannen van onze eigen werkplaats de mouwen opstropen. Met veel kennis en aandacht werd de erker geproduceerd, waarbij ook het belang voor milieu en energiebesparing een rol speelde. Dit door FSC hout en duurzaam geproduceerde grondverf te gebruiken. Daarnaast werden innovatieve tochtstrippen en duurzame beglazing toegepast om tocht en kou via de erker te minimaliseren, wat flink zal schelen in de energiekosten. Na de productie kwam de derde fase. Met zorg is de erker door ons transportteam vervoerd naar Bloemendaal.

Hierna kon de verbouwing op locatie starten. De finish lag echter niet heel ver, want de erker zelf werd binnen één dag geplaatst! Een belangrijk voordeel van het produceren in eigen werkplaats; het meeste werk gebeurt bij ons in Heemskerk, waardoor de klant nauwelijks overlast ervaart. De oude erker werd bij aanvang zorgvuldig verwijderd, met zorg voor de gevel, vloer en de kwetsbare klassieke afwerking. Ook het bestaande dak van de erker diende in takt te blijven, waarna de nieuwe erker geplaatst kon worden. De erker paste perfect tussen de bestaande muren en het dak. Hieruit blijkt maar weer dat goed inmeten van groot belang is voor een succesvol eindresultaat. De erker werd vervolgens zorgvuldig vastgezet aan het bestaande metselwerk, waarna de duurzame beglazing geplaatst kon worden.

Conclusie van het project.

Na de juiste voorbereiding, productie in eigen fabriek en het werk door een ervaren team ter plaatse, zat de erker nog voor de lunch op zijn plek! Een prachtig en duurzaam eindresultaat, met typische stijlelementen. Het project doorliep vier fasen die wij alle in eigen beheer hebben uitgevoerd. Daar zijn wij enorm trots op natuurlijk! Inmiddels geniet een tevreden klant van de erker op maat.

Ook een erker op maat?

Dan bespreken we graag de mogelijkheden. Maar ook voor andere bouwwerkzaamheden uit ons dienstenpakket staat ons team voor je klaar.

Laat van je horen!