Met onze metselwerken staat alles als een huis!

Diensten - Metselwerken

Veel woningen hebben een vervallen gevel of lelijke wanden. Zijn de voegen slecht of ontstaan er scheuren in de gevel van je woning? Pas dan goed op, dit geeft namelijk niet alleen een lelijk en vervallen aangezicht maar heeft ook sterke nadelige effecten.

Als de muren van jouw woning deze staat van onderhoud vertonen, dan zijn ze niet langer goed beschermd tegen vorst en regen. Kozijnen en binnenmuren kunnen beschadigd raken door tocht en vocht.
Hoe vervelend het ook mag zijn, als jouw gevel onderhoud nodig heeft, is het van belang dat je tijdig en resoluut actie onderneemt. Twijfel je over de staat van de gevel? Bouwbedrijf J Wilbrink kan altijd de gevel inspecteren en je een passend advies geven hoe problemen kunnen worden opgelost. Gelukkig lijkt de staat van de gevel soms minder slecht dan verwacht. Een kleine onderhoudsbeurt is dan voldoende om er weer jaren tegenaan te kunnen.

Naast renovatie leveren wij ook andere metselwerken op

Want bij Bouwbedrijf J Wilbrink  ben je aan het juiste adres voor alle vormen van metsel-, lijm- en voegwerk.

Wij verzorgen alles. Dit begint met het juiste advies. Er is tegenwoordig veel mogelijk qua stenen: robuust, modern, glad, authentiek, dik, dun en ga zo maar door. Daarbij is de voegkleur van belang voor de juiste uitstraling van de woning. Dit samen met het type voeg. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een hele diepe voeg waardoor de metselstenen wel lijken te zweven. Ook is de snijvoeg nog steeds een geliefde keuze, zeker bij het renoveren van klassieke woningen.

Het gekozen patroon van het metselwerk, in combinatie met de stenen en voegwerk van jouw keuze, zijn bepalend voor de uitstraling en het effect van de gevel; een goed advies is dus erg belangrijk.

De metselsteen is ook weer helemaal terug als verrijking van je interieur! Steeds vaker krijgen wij het verzoek om bepaalde wanden in stoer patroon met grove stenen te metselen.

Metselen is nog steeds een ambacht en vereist vakmanschap, kennis en aandacht. Laat daarom ook een van de professionele metselaars van Bouwbedrijf J Wilbrink aan jouw gevel, tuinmuur of schoorsteen werken.

Ook kunnen wij gevels laten reinigen, bijvoorbeeld door ze te stralen of onder hoge druk schoon te spuiten.  De voegen en kapotte stenen worden vervangen en de gehele gevel zal geïmpregneerd worden. Dit heeft niet alleen het effect alsof je woning opnieuw gemetseld is, ook is je gevel weer wind- en waterdicht.

Functionele metselwerken
  • Draagmuren
  • Uit- en aanbouw
  • Herstelwerk
  • Onderhoud
Zicht metselwerken
  • Gevelbekleding
  • Designmuren
  • Tuinomheining
  • Renovatie

Kunnen wij iets voor je betekenen? Dat horen we graag!